söndag 30 januari 2011

Middagstips!

Har precis kommit hem ifrån en mysig traditionell fika hos Caroline med flickorna, efter det tog jag en solning innan det var dags att knalla hem för matlagning.

Det är alltid lika jobbigt att komma på vad tusan man ska laga till middag, jag gillar absolut inte att steka färdigköpta köttbullar och göra snabbmakaroner, det är inte att laga middag enligt mig.
Så idag, tog jag fram mitt gamla recept som jag hade i huvudet sedan en annan gång när jag expremiterade (stava?) med maten.
Jag har faktiskt ingen aning om detta redan finns som ett recept, men jag bjuder på det ändå!


Du behöver:
Kycklingfilé helst ganska så tjocka.
Bacon
Fetaost tärnad.
Kryddor efter egen smak.

Sås:
Creamfresch
Allround krydda

Ta kycklingen och knåda in kryddan i dem, skär ett snitt och lägg sedan i de tärnade fetaosten i.
Ta baconen och linda kring filérna ganska så hårt så att det sitter fast.

Om du vill att det skall gå lite snabbare med matlagningen så kan du steka kycklingen lite lätt innan du tar på baconen. Annars lägger du in det i ugnen ganska långt ner så att kycklingen blir ordentligt genomstekt och baconen inte blir för bränd direkt.

När kycklingen är klar så servera det med ris , ett tips för att få mer smak på riset (råriset) är att under kokningstiden lägga i en stor klick med smör samt krydda ordentligt med aromat, det ger riset mer smak.

Servera med Creamfresch och grönsaker!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar